Prevádzkovatelia potravinárskych prevádzok majú povinnosť v zmysle požiadaviek Zákona NR SR č. 152/1995 Z. z. o potravinách zabezpečiť, aby zamestnanci, ktorí prichádzajú priamo alebo nepriamo do styku s potravinami, boli poučení a vyškolení o hygiene potravín v rozsahu primeranom pracovným činnostiam, ktoré vykonávajú. Za nesplnenie tejto povinnosti hrozia prevádzkovateľovi sankcie.

Základné hygienické procesy a zabezpečenie plnenia zákonných povinností

Vám a Vašim zamestnancom pomôže pochopiť naše

školenie na tému Hygiena a bezpečnosť potravín a pokrmov


Čo Vám školenie ponúka?

CIEĽ ŠKOLENIA

    • Absolventi školenia získajú informácie o základných hygienických požiadavkách aplikovaných na potravinárske prevádzky v oblasti predaja/výroby potravín a pokrmov. Účastníci si osvoja postupy pre výrobu zdravotne bezpečných potravín a pokrmov s prihliadnutím na dodržiavanie zásad osobnej a prevádzkovej hygieny.

CIEĽOVÁ SKUPINA

    • V zmysle legislatívnej povinnosti všetci pracovníci, ktorí priamo, alebo nepriamo manipulujú s potravinami, alebo pokrmami.

PROGRAM ŠKOLENIA – TÉMY

    • Základné hygienické požiadavky na výrobu, skladovanie, manipuláciu a uvádzanie potravín a pokrmov do obehu
    • Základné hygienické požiadavky na osobnú a prevádzkovú hygienu
    • Plány HACCP, prevádzkový poriadok a sanitačný program
    • Základné hygienické požiadavky na prevádzky spoločného stravovania
    • Základné hygienické požiadavky na nakladanie s odpadmi v potravinárskych prevádzkach
    • Základné legislatívne požiadavky na potravinárske prevádzkarne

TERMÍN ŠKOLENIA, MIESTO A CENA

    • Školenie „Hygiena a bezpečnosť potravín a pokrmov“ realizujeme na objednávku klienta. Školenie je možné absolvovať prezenčnou alebo dištančnou formou – podľa dohody.
    • Cena je stanovená individuálne na základe rozsahu školenia, počtu zúčastnených osôb a miesta konania. Účastníci školenia obdržia osvedčenie o absolvovaní odborného školenia. 

 

Zaujala Vás naša ponuka?

Kontaktujte nás