V rámci problematiky životného prostredia poskytujeme obhliadky a audity vodohospodárstva, odpadového hospodárstva, zabezpečujeme akreditovaný odber vzoriek vôd, vypracovávame havarijné plány, prevádzkové poriadky, prevádzkovú dokumentáciu, evidencie a hlásenia, zastupujeme pred úradmi a odborne vzdelávame.
Prevádzkovatelia potravinárskych prevádzok majú povinnosť v zmysle požiadaviek Zákona NR SR č. 152/1995 Z. z. o potravinách zabezpečiť, aby zamestnanci, ktorí prichádzajú priamo alebo nepriamo do styku s potravinami, boli poučení a vyškolení o hygiene potravín v rozsahu primeranom pracovným činnostiam, ktoré vykonávajú. Za nesplnenie tejto povinnosti hrozia prevádzkovateľovi sankcie.
Základné hygienické procesy a zabezpečenie plnenia zákonných povinností
Vám a Vašim zamestnancom pomôže pochopiť naše
školenie na tému Hygiena a bezpečnosť potravín a pokrmov
Čo Vám školenie ponúka?
CIEĽ ŠKOLENIA
-
- Absolventi školenia získajú informácie o základných hygienických požiadavkách aplikovaných na potravinárske prevádzky v oblasti predaja/výroby potravín a pokrmov. Účastníci si osvoja postupy pre výrobu zdravotne bezpečných potravín a pokrmov s prihliadnutím na dodržiavanie zásad osobnej a prevádzkovej hygieny.
CIEĽOVÁ SKUPINA
-
- V zmysle legislatívnej povinnosti všetci pracovníci, ktorí priamo, alebo nepriamo manipulujú s potravinami, alebo pokrmami.
PROGRAM ŠKOLENIA – TÉMY
-
- Základné hygienické požiadavky na výrobu, skladovanie, manipuláciu a uvádzanie potravín a pokrmov do obehu
- Základné hygienické požiadavky na osobnú a prevádzkovú hygienu
- Plány HACCP, prevádzkový poriadok a sanitačný program
- Základné hygienické požiadavky na prevádzky spoločného stravovania
- Základné hygienické požiadavky na nakladanie s odpadmi v potravinárskych prevádzkach
- Základné legislatívne požiadavky na potravinárske prevádzkarne
TERMÍN ŠKOLENIA, MIESTO A CENA
-
- Školenie „Hygiena a bezpečnosť potravín a pokrmov“ realizujeme na objednávku klienta. Školenie je možné absolvovať prezenčnou alebo dištančnou formou – podľa dohody.
- Cena je stanovená individuálne na základe rozsahu školenia, počtu zúčastnených osôb a miesta konania. Účastníci školenia obdržia osvedčenie o absolvovaní odborného školenia.