V rámci problematiky životného prostredia poskytujeme obhliadky a audity vodohospodárstva, odpadového hospodárstva, zabezpečujeme akreditovaný odber vzoriek vôd, vypracovávame havarijné plány, prevádzkové poriadky, prevádzkovú dokumentáciu, evidencie a hlásenia, zastupujeme pred úradmi a odborne vzdelávame.
Prevádzkový poriadok pre potravinárske prevádzky a zariadenia spoločného stravovania (reštaurácie, bufety, bistro, kaviarne, pizzerie..) je dôležitou požiadavkou potravinárskej legislatívy. V rámci uvedenia do prevádzky potrebujú predložiť vypracovanú a schválenú kompletnú dokumentáciu na zabezpečenie hygieny a bezpečnosti vyrábaných potravín, nápojov, polotovarov alebo pokrmov.
- Dokumentácia podľa Vašich potrieb
- Potravinárske semináre
- Analýzy vody, potravín a hotových pokrmov v rámci samokontroly
- Implementácia do praxe prevádzky vrátane poradenstva
- Rokovania vo vašom mene
Dokumentácia podľa Vašich potrieb
- Prevádzkový poriadok pre zariadenia spoločného stravovania
- HACCP – dokumentácia správnej výrobnej praxe
- Plány kontrolných kritických bodov
- Záznamové hárky a evidencia
- Hlásenie zásielok potravín živočíšneho pôvodu zo zahraničia
- Hygienický program a sanitačný režim
- Informačné tabule a vývesky
- Žiadosť o schválenie prevádzkového poriadku
- Žiadosť o uvedenie zariadenia spoločného stravovania do prevádzky
- Oznámenie o registrácii prevádzkarne
- Dokumentácia a žiadosti pre schvaľovací proces pri výrobniach živočíšnych potravín
- Dokumentácia v odpadovom hospodárstve
- Dokumentácia vo vodohospodárstve
- Prevádzkový poriadok a posudok o riziku pre prácu s biologickým faktorom
Potravinárske semináre
- Hygienické minimum – príprava na skúšky k osvedčeniam o odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov.
- Seminár HACCP – zásady správnej výrobnej praxe
- Seminár pre správnu výrobnú prax v zariadeniach spoločného stravovania
- Seminár pre správnu výrobnú prax v cateringových spoločnostiach
- Seminár „Začínam podnikať v potravinárskej prevádzke I“
- Seminár „Efektívne podnikanie v potravinárskej prevádzke II“
Analýzy vody, potravín a hotových pokrmov v rámci samokontroly
- Vytvorenie plánu odberu vzoriek potravín a hotových pokrmov v rámci samokontroly
- Zabezpečenie analýz vzoriek potravín a hotových pokrmov prostredníctvom akreditovaného laboratória
- Zabezpečenie analýz vzoriek pitnej vody prostredníctvom akreditovaného laboratória
- Výstupný protokol s výsledkami z analýzy – s vyhodnotením a odporúčaniami
Implementácia do praxe prevádzky vrátane poradenstva
- Školenie zamestnancov – oboznámenie s prevádzkovým poriadkom
- Školenie k záznamom a evidencii
- Označenie pracovných úsekov
- Označenie prevádzky informačnými výveskami s piktogramami
- Audit potravinárskej prevádzky v zmysle FSSC/ISO 22 000
Rokovania vo vašom mene
- Na Regionálnych úradoch verejného zdravotníctva a súvisiacich orgánoch štátnej a verejnej správy