V rámci problematiky životného prostredia poskytujeme obhliadky a audity vodohospodárstva, odpadového hospodárstva, zabezpečujeme akreditovaný odber vzoriek vôd, vypracovávame havarijné plány, prevádzkové poriadky, prevádzkovú dokumentáciu, evidencie a hlásenia, zastupujeme pred úradmi a odborne vzdelávame.
Hygienické minimum je zaužívaný, ale nesprávny názov. Správny názov v zmysle zákona je: Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov. Pripravíme Vás na skúšky k osvedčeniam pre prácu v epidemiologicky závažnom prostredí potravinárstva.
Kalendár školení
Termín školenia | Cena bez DPH | Cena s DPH | Miesto |
---|---|---|---|
06.12.2024 | 62,5 € | 75 € | miesto školenia* – ONLINE
ŽIVÉ VYSIELANIE |
*) pre firmy a skupiny viac ako 10 účastníkov – miesto školenia podľa dohody
PRIHLÁŠKA
- KTO POTREBUJE OSVEDČENIE O ODBORNEJ SPÔSOBILOSTI?
- KTO VÁM VYDÁ OSVEDČENIE O ODBORNEJ SPÔSOBILOSTI?
- ČO JE POTREBNÉ PRE TO UROBIŤ?
- AKO VÁS NA SKÚŠKY PRIPRAVÍME?
- CIEĽ ŠKOLENÍ
- CIEĽOVÁ SKUPINA
- PODMIENKY ÚČASTI
- ČO OD NÁS ÚČASTNÍK DOSTANE?
- OBSAH SEMINÁRA
- UKONČENIE ŠKOLENIA A TESTY
- ŠKOLENIE PRE SKUPINY
- KALENDÁR ŠKOLENÍ
- PRIHLÁŠKA
Kto potrebuje osvedčenie o odbornej spôsobilosti?
- Ten, kto manipuluje s potravinami, je povinný v zmysle zákona NR SR č. 355/2007 Z.z. v platnom znení preukázať zdravotnú a odbornú spôsobilosť. V zmysle Vyhlášku MZ SR č. 585/2008 Z.z. môže byť odborná spôsobilosť získaná vzdelaním vymenovaným v danej vyhláške alebo vykonaním skúšok na RÚVZ a získaním Osvedčenia o odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov.
Kto Vám vydá osvedčenie o odbornej spôsobilosti?
- Osvedčenie o odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov Vám vydá RÚVZ (Regionálny úrad verejného zdravotníctva) miestne príslušný k Vášmu bydlisku alebo pracovisku po vykonaní skúšok pred komisiou zloženou z jeho pracovníkov/pracovníčok.
Čo je potrebné pre to urobiť?
- Podať si žiadosť na RÚVZ – pripraviť sa na skúšky sami alebo v odbornej firme – vykonať skúšky na RÚVZ v termíne, ktorý Vám uvedú v pozvánke.
Ako Vás na skúšky pripravíme?
- Naše školenie je odbornou prípravou na skúšky odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov. v súlade s platnou legislatívou a požiadavkami pre tento druh spôsobilosti. Vydávame osvedčenie o absolvovaní nášho školenia a poskytneme odbornú prezentáciu a materiály, aby ste skúšky na RÚVZ pri Vašej kvalitnej príprave zvládli.
Cieľ školení
- Pripraviť účastníkov na skúšky k osvedčeniam pre prácu v epidemiologicky závažnom prostredí potravinárstva.
Cieľová skupina
- každý pracovník v potravinárstve, ktorý nemá odborné vzdelanie stredoškolské alebo vysokoškolské v príslušných smeroch v zmysle Vyhlášky MZ SR č. 585/2008 Z.z. v platnom znení
Podmienky účasti
- prihláška na školenie (termíny nájdete nižšie)
- uhradená platba na účet
Ceny nájdete v časti (termíny školení a prihláška).
Platbu môžete vykonať prevodom (alebo vkladom) na č. účtu vo VÚB, a.s. Faktúru Vám zašleme po školení.
Pri vklade v hotovosti na účet priamo pri priehradke v banke pripočítajte k cene za školenie aj bankový poplatok 3,00.- €.
IBAN: SK86 0200 0000 0019 7243 6751
BIC: SUBASKBX
VS: dátum školenia
KS: 0308
Poznámka: uviesť Vaše meno alebo IČO
Čo od nás účastník dostane?
- učebné texty, písacie pomôcky a osvedčenie o absolvovaní prípravy na skúšky k osvedčeniam pre prácu v epidemiologicky závažnom prostredí potravinárstva.
Obsah seminára
- Legislatíva SR a EÚ platná pre potravinárske prevádzky
- Základné hygienické požiadavky na predaj, skladovanie, manipuláciu a uvádzanie potravín do obehu
- Základné požiadavky na označovanie potravín
- Základné hygienické požiadavky na osobnú a prevádzkovú hygienu
- Plány HACCP, prevádzkový poriadok a sanitačný program
- Základné hygienické požiadavky na prevádzky spoločného stravovania
- Základné hygienické požiadavky na výrobu chladených a mrazených pokrmov
- Základné hygienické požiadavky na nakladanie s odpadmi
- Základné legislatívne požiadavky na potravinárske prevádzkarne
- Epidemiologicky závažné činnosti
- Dezinfekcia, dezinsekcia, deratizácia (regulácia živočíšnych škodcov)
- Povinnosti pracovníkov potravinárskej prevádzky, zdravotná a odborná spôsobilosť
Ukončenie školenia a testy
- školenie je ukončené cvičnými testami a osvedčením o absolvovaní školenia
Školenie pre skupiny
- V prípade dohody je možné školenie vykonať pre skupinu zamestnancov priamo vo Vašej potravinárskej prevádzke.